tirsdag 13. november 2007

Johnny Paycheck

Johnny Paycheck - The real Mr. heartache



Kriminell country.
Som marinegast forsøker han å slå i hjel en offiser. Sympatisk? Nei, men Johnny Paycheck laget utrolig musikk.

Synderegisteret fortsetter. Etter drapsforsøket sitter Paycheck inne to år, og forsøker å rømme to ganger. På slutten av sekstitallet arresteres han for innbrudd, på syttitallet dømmes han for sjekkforfalskning og forulempning av en flyvertinne. På begynnelsen av åttitallet er han tiltalt for voldtekt, men blir ikke dømt. I en barkrangel noen år senere setter han en kule i hodet på en mann, med ordene "I don't like you. I'm going to mess you up."

Denne platen er et funn for alle som liker countrymusikken rå og renskåret. "The Real Mr. Heartache" samler det beste fra Paychecks innspillinger fra sekstitallet. Synd og svik, sex og sprit er kjente temaer for Paycheck, og du får full valuta for pengene her, med låter som "Motel Time Again" og "(Pardon Me) I've Got Someone To Kill" .

Hardbarket country som dette gjør bare et fåtall med troverdighet. Paycheck var kompis med George Jones, som bekostet begravelsen da Paycheck døde blakk. De var drikkebrødre og sjelsfrender, og fikk både det verste og beste ut av hverandre.

Denne musikken var det ingen som ble rike av, men innspillingene står seg den dag i dag. Ønsker du mer Paycheck kan du gå videre til " The Soul & The Edge: The Best of Johnny Paycheck", som tar for seg hans innspillinger på sytti- og åttitallet.

Ingen kommentarer: