tirsdag 24. mars 2009

Guns, girls and guts





Sam Peckinpah’s “Bring me the head of Alfredo Garcia” 1974

En mektig godseier har oppdaget at hans datter er gravid med en av hans menn, Alfredo Garcia. Godseieren blir rasende og ønsker Garcias hode på et fat.

Benny spillt av Warren Oates er en amerikansk bar/bordell-pianist strandet i Mexico. Den ensomme og alkoholiserte antihelten Benny blir involvert i jakten på Alfredo Garcias hode som allerede ligger i jorda. Det blir et blodig kappløp med andre dusørjegere der Benny ender opp med det stinkende hodet som han ønsker skal sikre sin fremtid, et utopisk ønske for en mann som uavhengig av økonomi har fremtiden bak seg.

Filmen fikk særdeles blandet mottakelse når den kom, Wall Street Journal kalte filmen”Grotesk, sadistisk, irrasjonell, obskøn og innkompetent”
For meg er dette et mesterverk på lik linje med ''The Wild Bunch'' (1969) og ”Pat Garrett & Billy the Kid”(1973).

Dette er en meget personlig film for "The hard-living, straight-talking maverick" Peckinpah som på mange måter gjennomgår den samme reisen som Benny gjør i filmen, sterkt preget av sine egne alkoholproblemer og indre demoner.

Og for deg som er musikkinteressert kan du jo også få med deg at både Kris Kristoffersen og Donnie Fritts dukker opp underveis.

Peckinpah: ''I did 'Alfredo Garcia' and I did it exactly the way I wanted to. Good or bad, like it or not, that was my film.''




Ingen kommentarer: